Villahemförsäkring

Som beskrivits tidigare måste de allra flest teckna en egen hemförsäkring. Undantaget kan vara om man har en som betalas via sin fackavgift eller liknande. Men oftast är detta någonting som får teckna på egen hand. Vill du läsa mer om vad en hemförsäkring täcker kan du läsa här.

När man tecknar sin boendeförsäkring är det viktigt att man skaffar rätt variant. Bor man i hus och inte har hemförsäkring via något fackförbund är det en villahemförsäkring man ska ha. Det är en kombinerad hem- och villaförsäkring vilket innebär att den omfattar både din lösa och fasta egendom, alltså både fastigheten/tomten och alla lösa föremål man har i hemmet. Samtidigt som den innehåller alla delar som en vanlig hemförsäkring omfattar gäller den också för skador som kan uppstå på ditt hus eller din tomt.

Det finns vissa situationer om man bor i hus då man ändå bara behöver en hemförsäkring. Om man till exempel hyr ett hus räcker det oftast att man har en hemförsäkring. Mer information om vad som gäller när man hyr ett hus och vem som ska ha vilka försäkringar hittar du här.

Beräkna pris och teckna en villahemförsäkring här

Comments are closed.