Hemförsäkring

En hemförsäkring är den enskilt viktigaste försäkringen du kan ha. Den skyddar både dig som person och dina personliga tillhörigheter. Att den sedan också i sitt enklaste utförande bara kostar ett par hundralappar per är inte heller fel. Det finns ingen anledning att inte ha en hemförsäkring.

Försäkringen innehåller flera delar, de kan i vissa fall skilja sig lite åt mellan vilket försäkringsbolag man väljer men ofta är de ganska lika. Hemförsäkringen innehåller alltid ett egendomsskydd som kan vara satt till ett maxbelopp vilket kallas beloppsförsäkring eller så kan man teckna försäkringen så den täcker den lösa egenomdomens fulla värde vilket kallas fullvärdesförsäkring. För mer information om en beloppsförsäkring eller fullvärdesförsäkring är bäst hittar du i vår artikel om egendomsskydd.

hemförsäkring

Förutom egendomskydd ingår det en ansvarsförsäkringen som ska betala ersättning om du som privatperson skulle vara ansvarig för skada på någon annans egendom. Detta är väldigt viktigt att ha då egendomsskyddet endast omfattar din egendom. Om du skulle råka göra sönder någonting som är någon annans och du blir skyldig att ersätta detta kan försäkringen gå in och täcka den skadan.

Hemförsäkringen innehåller också nästan alltid en reseförsäkring som gäller i ett begränsat antal dagar, oftast överallt i världen. Den kan tex. ge ersättning för förlorat bagage, försening vid resa och givetvis sjukvårdskostnader som är den viktigast biten i reseförsäkringen. Skulle olyckan vara framme när du är på resande fot och du behöver operation eller flygtransport hem kan kostnaden för detta hamna på flera hundra tusen.

Förutom dessa delar brukar det även finnas överfallsskydd och rättsskydd med i hemförsäkringen. Tillsammans ger dessa delar ett väldigt bra grundskydd för dig som privatperson och att ha en hemförsäkring är verkligen någonting som rekommenderas.

I grunden är hemförsäkringen oftast ganska lika mellan försäkringsbolagen och det är därför ännu lättare att jämföra priser mellan olika bolag. Då villkoren inte brukar skilja jättemycket kan det vara bra att leta efter en billig hemförsäkring.

Hitta bäst pris på hemförsäkring här