Reseskydd

Vi svenskar är det mest resande folket i världen och att ha en reseförsäkring när vi ger oss iväg är nog faktiskt någonting som de allra flesta vet att man bör ha. En reseförsäkring kan man få genom många aktörer på marknaden, inte Reseskyddbara genom de vanliga försäkringsbolagen. När du bokar en resa kommer du säkerligen bli erbjuden att köpa någon form av försäkring till ett flertal gånger, av charterbolag, flygbolag, hotellkedjor, eventföretag osv. Genom din hemförsäkring har du redan ett reseskydd som gäller 45 dagar, oftast över hela världen. I många fall omfattar detta reseskydd saker som du blir erbjuden att köpa till skydd för av researrangörerna.

Köper du ytterligare försäkringar som täcker samma sak kommer du bli dubbelförsäkrad vilket givetvis är blir onödigt dyrt för dig som försäkringstagare eftersom du betalat för samma skydd flera gånger. Det ger dig heller inte möjlighet att få ut mer pengar om du har fler försäkringar. Eftersom en försäkring är någonting som är tänkt att minska din personliga ekonomiska skada om någonting skulle hända kommer du inte få din skada täcks två gånger bara för att skadan omfattas av två försäkringar. Tanken är inte att man ska kunna tjäna pengar på sina försäkringar utan bara att man inte ska behöva stå för hela kostnaden själv. Det som händer om man är dubbelförsäkrad vid en skada är att du får skadan täckt men de båda försäkringsbolagen delar på kostnaden. Alltså är det bara försäkringsbolagen som tjänar på att du har flera försäkringar för samma sak.

Hitta bäst pris på hemförsäkring här
 
Givetvis finns det även reseförsäkringar man kan teckna som fungerar som ett komplement till hemförsäkringen vilket inte leder till att du blir dubbelförsäkrad. Det dessa försäkringar istället gör är att förbättra och komplettera de redan gällande villkoren i hemförsäkringens reseskydd. Exempel på detta kan vara förlänga reseskyddet, bättre villkor på ersättning för försening på resan eller ditt bagage.

Reseförsäkring

Reseskyddet i hemförsäkringen gäller oftast i 45 dagar. Ska man då ut på en resa man vet kommer vara över 45 dagar är det viktigt att man tecknar en försäkring som erbjuder ett längre reseskydd. I de flesta fall kan detta lösas genom det försäkringsbolag man har sin hemförsäkring hos eller så kan man teckna en separat reseförsäkring hos exempelvis ERV som specialiserat sig på reseförsäkringar.

Sjukvård

Bland de viktigaste punkterna i reseskyddet är att den täcker sjukvårdkostnader, vilket alla seriösa reseförsäkringar gör. Att behöva uppsöka läkarvård och kanske till och med behöva spendera någon natt på sjukhus kan i många länder innebära kostnader på flera hundra tusen kronor. Detta täcks av reseskyddet i din hemförsäkring så det är otroligt viktigt att ha en gällande försäkring när man reser.

En annan viktig punkt inom sjukvårdsdelen är att försäkringen täcker hemtransport ifall man blir allvarligt sjuk eller skadat och behöver transport med ambulansflyg hem för vård. Detta gäller även hemtransport om man skulle avlida på resa.

Hitta bäst pris på hemförsäkring här